O firmie

MAKAR BAKALIE Sp. z o.o. Sp. k. jest polskim przedsiębiorstwem działającym na rynku od 1985 roku. Przedmiotem naszej działalności gospodarczej jest import, konfekcjonowanie, przetwórstwo oraz sprzedaż bakalii, pestek, ziaren, superfoods i suszonych warzyw.
Odbiorcami naszych produktów i surowców są duże sieci handlowe, hurtownie, zakłady przemysłu spożywczego oraz specjalistyczne hurtownie branży piekarniczej, cukierniczej i gastronomicznej.

W 2016 roku wprowadziliśmy do naszej oferty bakalie ekologiczne (BIO).

Dzięki intensywnej rozbudowie powierzchni składowania, nowoczesnemu parkowi maszyn, wysokim standardom przechowywania, przestrzeganiu surowych norm jakościowych, wyborze tylko sprawdzonych dostawców oraz wykwalifikowanej załodze możemy zapewnić, że właściwości spożywcze naszych produktów stoją na najwyższym poziomie. Makar Bakalie posiada wdrożony system HACCP,  IFS oraz certyfikat BIO importera - przetwórcy. 

Nasze doświadczenie oparte na wieloletniej praktyce w handlu bakaliami pozwala nam na utrzymywanie się w czołówce polskich przedsiębiorstw tego sektora. Aby zapoznać się z paletą naszych produktów, zapraszamy do zakładki „Produkty”.
 
Wszystkich zainteresowanych naszymi produktami prosimy o kontakt telefoniczny lub e-mailowy. Zachęcamy również do odwiedzenia naszej siedziby. Pracownicy działu sprzedaży chętnie służą pomocą i fachową poradą. Więcej informacji teleadresowych znajdą Państwo w zakładce „Kontakt".
 

Kilka naszych produktów:

  • Daktyle suszone – Daktylowce uprawiano już kilka tysięcy lat temu. Spożywane są jako przekąska, ale wykorzystuje się je również jako dodatek do ciast i innych potraw.
  • Figi suszone w mące ryżowej – Figi są owocami, które były już popularne wśród Starożytnych Greków. Ich niepowtarzalny smak sprawia, że bardzo często spożywamy je jako zdrową przekąskę.
  • Migdały łuskane – Migdały to nie tylko jedne z najpopularniejszych bakalii. Często wykorzystywane są jako składnik dań, ciast oraz deserów.
  • Pestki dyni bez łupiny - Pestki dyni wykorzystuje się jako interesujący dodatek do mieszanek, surówek, zup oraz innych potraw, w szczególności po uprzednim uprażeniu. Są źródłem wielu witamin, magnezu, cynku oraz kwasów omega-3.